ToXiCaTeD.ToXiCaTeD.ToXiCaTeD.ToXiCaTeD.ToXiCaTeD

Wednesday, August 4, 2010

QuEsTiOnS tHat KeEp CraWling in my BRAIN...




Salah satu hobi aku ialah menyoal....macam2 soalan aku tanya...
kadang2 aku tau da jawapan die...tapi aku nak gak tanya...
to see how people answer on the same set of questions...
but then, kdg2 soalan tu merapu je.....
i also dunno why i asked stupid questions...
but i'm really happy when people answers me...

my dad...adalah org pling feveret utk aku mengajukan soalan...
he seems to have everything in his mind to answer me.....
ms kecik2 aku digest je bulat2 die kata...
but now, an answer led to another questions....
kdg2 sampai abah pening....sian abah...
mcm iklan petronas " Burung ape....?? burung murai....."


but lately....ade satu question that keep playing on my head....
macam soalan burung murai ni....

"Mari kita sama-sama fikirkan...adakah wanita hari ini yakin bahawa jika anda berada di hadapan Baginda Rasulullah saw, adakah baginda akan tersenyum atau sebaliknya? Jika sebaliknya, bagaimana pula peluang kaum wanita untuk medapat syafaat Nabi SAW di akhirat kelak?" (Zaharuddin, 2009)

but then, rujukan yang terbaik....adalah al-quran dan as-sunnah...
not even my abah.....


aku membandingkan diri ku dengan spec2 wanita muslimah...
mcm takde jek...hu3...


and a question lead to another questions..............
dan penulisan ini terhenti....keranaku masih berfikir....

"Ilmu tanpa amal ibarat pepohon yang tidak berbuah...."
Mudah-mudahan selepas ini tindakanku sesuai dengan sekelumit ilmu yg aku ada ini..

” Barangsiapa yang berserah diri (tawakal) kepada Allah, nescaya Dia akan memenuhi keperluannya.” (Surah At-Thalaq ayat 3)

Dan mudah-mudahan Allah memenuhi keperluanku.......

video

Ref:
Zaharuddin Abd Rahman. 1990. UNTUKMU WANITA. Kuala Lumpur, Malaysia. Galeri Ilmu.